Barnen älskar att tillaga hel kyckling i ugnen och vi brukar variera med olika tillbehör och kryddor. Det här är vårt alldeles egna recept och hela familjens favorit! Mycket enkelt att göra och väldigt gott.

Filmen visar ju egentligen det mesta men för att ni helt säkert ska få en lyckad måltid så förtydligar jag det hela här:

Ta en hel kycklig och lägg den på en ugnsfast form. Tryck in rikligt med timjan och lite basilika under skinnet på kycklingen. Dela vitlöksklyftor och tryck in även dem under skinnet. Dela en citron och pressa saften över kycklingen. Skär upp den i små bitar och stoppa in en del inuti kycklingen, tillsammans med resten av örterna och mer vitlök. Det som inte ryms inne i kyckligen fördelas runt om. Skär upp morötter, lök och potatis och lägg upp i formen runt kycklingen. Sist men inte minst, ta två mozzarella och dela upp den i bitar. Tryck in några bitar under skinnet och resten läggs runt om kycklingen – ovanpå potatis, lök och morötter. Häll på salt, peppar och rikligt med olivolja, lite vitt vin och kalvfond. Skjut in i ugnen på 200 grader i en timme. Servera med sallad, förslagsvis gjord på maché, babyspenat och lite avocado.

Fetaostcreme med färska örter – så enkelt och så vansinnigt gott!

Mixa ett fetaostblock, eller tärningar, och keso tillsammans med färsk timjan, färska basilika, olivolja, salt och peppar. Servera kallt tillsammans med grillat kött eller min go´kyckling som finns på recept ovan 🙂

Ps hitta mig på instagram på @linda_lindorff så får jag se vem du är som följer mig här. På barnens instagram @systrarna_lindorff hittar ni mer god mat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: