Imorgon är det säsongsstart för Bonde söker fru och årets nya bönder presenteras. Spänningen är stor, det är många som längtar och förra vecka rådde rena rama bondefeber i tidningarna med spaltmeter av bondeskriverier. Allt detta gör så klart bönderna både nervösa och förväntasfulla. Det är nu det hela kickar igång och tänker man tillbaka på tidigare år så har man ju all anledning att bli lite spänd. Det har ju hänt en hel del på gårdarna genom åren om man så säger..

Det jag minns bäst är så klart alla fina stunder av stor kärlek, förlovningar, bröllop och barn som blivit till. Bonde söker fru är unik på det viset. Äkta kärlek uppstår och barn föds. Programmet ger folk lycka – och skapar liv. Det är äkta och på riktigt. Det sprider glädje och detta är förstås det som gör att vi år efter år har så många tittare och fortfarande är så älskat. Jag har fått vara med på frierier, varit med när kärlek uppstår vid första ögonkastet, härligt generad fått höra om passionerat sex i landat och när en tjej berättar för sin bonde att han ska bli pappa för första gången. Unika och oförglömliga ögonblick. Jag har förstås också andra minnen. Mindre lyckliga men en del av den sanna verkligheten. Tårarna när det tar slut, upptäckten av att nån inte bara möter dig om natten, kylan från den som inte längre älskar, sveket när nån lovar och inte håller…

Den komiska biten är också nåt jag verkligen minns. Kossor som sprungit iväg med ljudkablar, reportern som sätter sig i det ännu varma och blöta kobajset, grisen som rymmer mitt i bondens kärleksförklaring… eller ja vem glömmer väl bonden som bjöd på romantiska varma mackor där ljusen fick tändas på gnistor från traktorn och mackorna tappades i backen och åt av hunden.

Jag älskar äktheten i Bonde söker fru, alla våra modiga bönder och glädjen som sprids på både bondgårdar och i våra hem. Bonde söker fru är en del av mitt liv. Jag har förlovar mig, gift mig, fått tre barn, flyttat två gånger under dessa 13 år. Jag minns bondesäsongerna som “åh det var Ljusterö och Roger – sommare då jag var gravid med Wilhelmina” eller “sommaren då jag gifte mig”… det är underbart. Så mycket kärlek jag fått från alla bönder och tittare under åren. Tack för det! Nu drar vi igång en ny säsong och jag vet att ni inte kommer bli besvikna. Våra bönder är fantastiska och min magkänsla säger att i år får vi uppleva en ny sorts kärlek. Ni ska få se. 🙂

Imorgon kl 20 i TV4 smäller det, bänka er framför teven och möt årets bönder! Ni kommer älska dom!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: