Det här med ansiktsbehandlingar och hudvård är inget jag brukar unna mig eller lägga mycket tid på men efter att ha blivit övertalad av en vän som är hudterapeut så har jag faktiskt insett att det gör skillnad. Stor skillnad. Nu är det inte så att jag plötsligt går och pysslar om ansiktet varje veckan men har gått två gånger sedan i julas och jag tycker mig se skillnad. Särskilt nu senast efter påsk. Jag var ju uppe i Lappland och ute hela dagarna på skidor eller skoter i bländvit snö, växlande temperaturer och strålande sol – och efter det kände jag att mitt ansikte behövde lite extra kärlek. Så jag bokade en tid hos Lena som jag känner på Salong din tid och lite som när man ska tvätta bilen och väljer mellan olika tvättar så tog jag värstingen. Den med extra allt. 🙂
Detta innebar en två timmar lång behandling och här nedan kan du se alla stegen. Jag trodde att jag kanske skulle hinna bli rastlös och uttråkad men icke – detta var bland det skönaste jag varit med om.
Här nedan har Lena beskrivit vad hon gjorde med mig under dessa två timmar :
– Rengöring två gånger med Nimues cleansing gel som effektivt tar bort all make-up, smuts och även döda hudceller.  Går bra att ta bort ögonsmink med också.
– Nimues ansiktsvatten på gasväv.
– Enzym peeling under ånga + massage.  Mycket effektiv men samtidigt kan även den känsligaste hud ha denna.
–  Sedan gör vi frans- och brynfärgen.
– Här kommer syran som sticks,  och den kunde du ha längre tid denna gång! Det tyder på att din hud redan har blivit starkare sen förra gången.
–  Klämning.  En del har jättemycket pormaskar och orenheter och finnar,  men du hade bara några enstaka vid mungipan och det är för att du har en torrare grundhudtyp.
– Noppning av bryn.
–  Nu kommer serum.   Jag valde ett nytt Nimue serum som jobbar mot torrhet men även rynkor och som passar till känslig hud.
–  Ansiktsmassage.   Denna gång blev det i Nimues underbart tjocka och återfuktande fuktmask.
– Sval avtvätt.
– Avslut:   Ögoncreme, fuktcreme och en barriär creme på toppen som skyddar mot väder och vind samt kapslar in all fukt som vi lagt på huden så att den inte dunstar iväg.
Så här blank och fin såg jag ut efteråt! 🙂 Blankare än en renputsad och nyvaxad bil.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: