Det är så märkligt egentligen att vi inte har något svenskt djur – och naturprogram på TV4. Jag har alltid varit så stolt över TV4 tidigare då de satsat på att göra svenskproducerade program om djur och natur och visat sitt engagemang och vikten av bry sig om nåt så viktigt som vår naturliga värld. Det är dyrt att göra med tanke på de platser man måste till, svårigheterna att filma på dessa platser, tillstånd och att lyckas filma djur på det sätt som behövs för att att göra bra program – men nog borde det vara värt det.

Jag blir förtvivlad ibland över de djurfakta som kommer fram men som inte får något ordentligt genomslag i media. Att det dör en elefant varje kvart dygnet runt tex borde var en världsnyhet dagligen. En elefant dör – var 15e minut. Det är banne mig inte klokt. Världens djur dör. Om 20 år finns det varken lejon, elefanter eller noshörningar om ingenting görs. Det är klart att räddningen inte är att göra ett ynka djurprogram på TV4 men att inte göra det, när man kan och det ändå bidrar till att öka vårt engagemang och våra insikter, det tycker jag är fullkomligt vansinnigt.

Vi har förvisso gjort väldigt många bra djurprogram på TV4 och jag vet att ambitionen är att göra mer. Varje år kommer det på tal och i olika varianter diskuteras det. Det man vill hitta är en form som gör att programmet appellerar till en bredare målgrupp, inte bara de som redan älskar djur. Men… det är ändå så att sist vi gjorde djurprogram, tex Linda och djurens hjältar, så låg titten lika högt som både Idol och Farmen och många andra stora program så tittarmässigt ligger vi tillräckligt högt. Vi har provat ett par olika varianter, Farligt möte var det första. Därefter gjordes Djur i fara och nu senast Linda och djurens hjältar. Responsen från er tittare har varit fantastisk. Ert engagemang har gjort mig så rörd och glad!

Nu senast när jag la upp en bild och frågade om ni längtade efter djur så var kommentarna både många och väldigt positiva. Läs dom här – det är så kul att läsa! Det glädjer mig mycket. Jättemycket. Vi håller som bäst på just nu och pratar idéer för ett nytt program. Eller egentligen ett gammalt program som ska göras på ett nytt sätt – nämligen Farligt möte.

Jag ska snart berätta mera om detta men än en gång – det är inga program beställda eller inplanerade än så länge. TV4 måste tänka vända och vrida på det innan beslut tas. Men vi ger inte upp. Med er hjälp blir det också lättare. Sist djuren sändes var 2016, där vi var med när hotade och misshandlade djur räddades av eldsjälar. Deras fantastiska arbete med och för vilda utrotningshotade djur. Två år sedan som sagt, så nog börjar det väl bli dags igen. Ni vill ha det och djuren behöver det – vad mer krävs än det. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: