Det har pratats mycket om de nya strängare reglerna i Bonde söker fru och det faktum att vi haft kärleksvakter på plats i år. Jag förstår att det kan låta konstigt men jag ska förklara hur det ligger till och varför. Vi vill så klart inte på något vis förhindra kärlek i Bonde söker fru. Vårt mål är ju att alla ska bli kära! Det som ställer till det är i fall kärleken uppstår i smyg utan att vi vet om det och kan vara med för då kan vi inte berätta historien om hur det gått till. Vi önskar också så klart att alla brevskrivare ska ha samma förutsättningar och att det ska vara lika för alla. För att uppnå detta och för att på bästa vis kunna berätta dessa fina kärlekshistorier så har vi därför gjort en del ändringar och satt upp vissa regler. Nytt för i år är följande:

  1. Vi presenterade våra bönder i våras endast med förnamn. Detta för att göra det lite svårare för alla som försöker kontakta våra bönder redan innan inspelningarna går igång. Vi har ju varit med om detta under årens lopp och det har både uppstått orättvisa i det att vissa lyckas fresta tillräckligt för att få fördelar, eller till och med fånga bonden innan vi börjat. Än en gång så vill vi inte förhindra att kärlek uppstår men vi vill ge alla samma chans – och faktum är att det även för bondens del är bättre att dejta lite lugnare och låta det hela ta lite mer tid. Vi vet att Bonde söker fru fungerar därför är det bättre att följa våra uppsatta och enkla “regler” i att vänta med kontakt tills alla kan vara med och få samma förutsättningar. Inte göra nåt förhastat 🙂
  2. När bönderna har bjudits upp till Stockholm har de tidigare år alla komma upp samtidigt för att träffa redaktionen och producenter mfl. I år har de fått komma upp en och en för att inte bönderna ska, i förtid, bli frestade av att flörta med varandra. Bönderna får gärna bli kära i varandra men även där… så är det bättre i fall det sker under lugnare och mer ordnade former – och vi kan vara med på hörn och därmed få chans att berätta om det fantastiska som händer. Vi vill så klart att alla ska bli kära men då vi gör ett teve program också är det ju en fördel ifall vi hänger med på det som händer och kan redovisa det på ett begripligt vis. 🙂 Vi har ju haft bönder som blivit kära i varandra, ett par har ju till och med gift sig nämligen Marie-Louise Rungegård och André Ödegård… 
    Det var ju superhärligt på alla vis med nog ställde det till det en del då plötsligt bara 6 av 8 bönder fanns kvar… Därför har vi gjort så att bönderna möts först då det är på Sundbyholms slott…
  3. Och ja för att vi där då ska ha lite kontroll över läget och kunna vara med då eventuellt bönderna blir kära så har vi “kärleksvakter”. Det är inte så märkvärdigt egentligen utan bara ett par personer som är med när bönderna umgås utanför programmet. Bönderna får gärna bli kära, men det är även där bra om vi har en chans att vara med på ett hörn så vi har chansen att berätta vad som händer. 🙂 Det finns även en annan anledning till dessa kärleksvakter och det är ju att det ju inte bara är bönder på plats… Hela Sundbyholm förvandlas ju under några dagar till ett gigantiskt singelparty. Det kryllar av heta ivriga flörtande singlar som inget heller vill än att möta kärleken i sitt liv. Det är otroligt förföriskt och frestelsen väldigt stor så klart. Så även där försöker vi i den mån det går ha lite koll på vilka som hänger med vilka och att de helst inte ses nattetid…

Jag skrattar lite för mig själv när jag skriver detta för det låter ju som att alla är som galna av kärleksiver och ja så är det väl lite också. Samtidigt är det just den hettan och ivern som är så himla härlig och som gör Bonde söker fru så äkta och charmigt. Årets säsong är den hetaste på många år men inte bara det, där är väldigt kul. Mycket skratt, mycket passion och känslor av alla det slag svämmar över. Det är överraskande på många vis i år och oförutsägbart men framför allt så har vi underbara kärlekshistorier att berätta där tack vare ett noggrant förarbete gör att alla smaskiga härliga detaljer finns med.

Ja… givetvis händer det saker på gårdarna som vi inte kan eller vill visa och om det ska jag berätta mer imorgon. För på gårdarna är reglerna något annorlunda… där är till och med nattliga möten i smyg i ladan och viss mån av otrohet tillåtet. Låter obegripligt men vänta till imorgon så ska jag förklara allt! 🙂

Kram! Snart så… 🙂

One thought on “Nya hårdare regler Bonde söker fru – här kommer dom!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: