39235635_2122527084437813_3536829624644272128_nIkväll börjar det härligt märkliga dubbeldejtandet i Bonde söker fru.  🙂 Det är ju en oerhörd omställning och inte alltid så enkelt att gå från att vara singel och ickedejtande till att plöstligt dejta flera stycken samtidigt men… det är effektivt!

Det är en spännande och omtumlande resa våra bönder har framför sig och de kommer att få vara med om, och göra, sånt de i sin vildaste fantasi aldrig ens kunnat drömma om. De kommer att speeddejta – redan ikväll, gruppdejta, dubbelhångla och ha bondgården full att ivriga uppvaktare som vill förföra och bli förförda. Det kommer bli intensivt, känslosamt, sårbart, frustrerande, härligt och vansinnigt kul. Bönderna kommer att att lära sig mycket om sig själva då all tid plötsligt går till att känna, tänka och analysera. Det är en spännande tid minst sagt men det är omöjligt att föreställa sig hur pass kärleksintensivt det faktiskt är och hur svårt det många gånger är att dejta mer än en person…

img_1202-1

Vi är ju de flesta av oss vana vid att man dejtar en person åt gången. Att dubbeldejta anses ganska fult och att hålla två potentiella kärlekar heta samtidigt där man umgås både på verbal och fysisk nivå är inte accepterat alls. Det är ju vad vi kallar otrohet. Men i Bonde söker fru är det annorlunda. Här bygger hela idén på att man har flera samtidigt som man lär känna och dejtar i hopp om att till slut finna den rätta. I jakten på den rätta så möts man ofta inte bara under samtalen utan också fysiskt. Det är alls inte ovanligt med dubbelhångel, det tillhör snarare vanligheterna. Det låter helt galet och när jag skriver det inser jag ju att det känns något omoraliskt att det helt plötsligt är legitimt att vara otrogen men… det är ju svårt för de flesta att inleda en kärleksrelation med någon man inte kommit nära fysiskt. En kyss säger ju så mycket.

Bonde söker fru. Säsong X, episod 11. 2015.

dennis-och-annie-700x393

Å andra sidan kanske man inte ens ska kalla det otrohet – åtminstone inte när det handlar om kyssar. Givetvis har det också någon enstaka gång hänt att det här dubbeldejtandet sträcker sig längre än kyssar… man går hela vägen med fler än en, men då brukar jag faktiskt sätta ner foten. Där kommer moraltanten i mig fram. Det blir helt enkelt lite för smaskigt. Bonde söker fru är ju inte ett program man är med i bara för att få ligga. Det handlar om att hitta sin kärlek och livskamrat – och för att göra det ska man förstås göra det som krävs men det måste alltid finnas respekt och göras med kärlek.

I år har vi kyssrekord i Bonde söker fru. Det pussas så det står härliga till och börjar redan på gruppdejten. Det är underbart att se förälskelse uppstå, att se den första trevande kyssen, få höra hur den kändes och vad det innebar för den relationen. Ibland kan en kyss vara allt och helt avgörande, ibland kan det vara den kyssen som avslutar det som inte ens hunnit börja.

Jag avslutar nu detta inlägg om befogad kyssotrohet med ett klassist citat:

“Varför försaka en enda liten hemlig kyss… den kyssen kommer kanske aldrig tillbaka” 🙂

På min insta @linda_lindorff kan ni ställa frågor och kommentera. 🙂

Bonde söker fru, ikväll 20.00 på TV4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: