Sitter i bil på väg hem från Järvsö och vid min sida har har jag Annie Petterson, en av årets kärleksvakter. Vi pratar om sommaren och särkilt dagarna på Sundbyholm och Annie minns tillbaka:

  • Ja det var ju lite galet emellanåt. Ett kul men tufft jobb. Jag är glad att jag inte var ensam…

Dagarna på Sundbyholm slott är intensiva och det är svårt att hela tiden kunna överblicka allt som händer, trots att man har så kallade kärleksvakter. Vid ett tillfälle när jag var på väg hem såg jag något ute på ängen nedanför min bostad som gjorde mig både nervös och orolig. Ett möte som inte borde få äga rum. Annie kommer väl ihåg.

  • Det var ju jag som fick springa dit och säga till, säger hon och tillägger med ett leende, och med all rätt , det var laddat…

Det har länge spekulerats i vad det var för möte som fick mig att larma och nu ska sanningen äntligen få komma fram. Det var inte två bönder som möttes i smyg, det var två bönders brevskrivare… Givetvis vill vi inget hellre än att folk ska bli kära men i detta fall så hade dessa brevskrivare ännu inte ens hunnit träffa sina bönder och därför kändes det onödigt att de, hungriga som de var på kärlek och laddade för flört, skulle hänga med varandra i väntan på att få möta sin bonde. Gnistorna skulle ju då kunna flyga i väg åt fel håll om man så säger…

  • Det är ju inte så konstigt egentligen med tanke på att alla i år var rätt jämngamla och att då sätta dem på en och samma plats så blir det ju lite som ett stort härligt singelparty…  Så ja, vi hade fullt upp. 🙂

Det låter ju lite märkligt det här med kärleksvakter men det handlar ju egentligen om att vi vill att alla ska få samma förutsättningar och att våra bönder ska få känna att deras mod att ställa upp och prata om kärlek och längtan också belönas med att det tas på allvar. Jag frågar Annie om det inte finns en risk att man som “kärleksvakt” blir flörtad med eller att man själv blir förtjust i en deltagare..

  • Nja, det är klart att det kan hända men det finns en outtalad regel för oss som jobbar med tv-produktioner och det är att man så klart inte ska ha nån typ av relation eller romans med en deltagare. Det är ju rätt opassande om man säger så.

Jag har så klart varit med om att sånt ändå hänt och det är inte särskilt bra när det inträffar. Det blir ställer ju av förklarliga skäl till det för produktionen. Annie tillägger då att hon i just Bonde söker fru tycker sig se att fokus verkligen ligger där det ska. Brevskrivarna må vara ivriga och flörtiga men de allra flesta är verkligen där av rätt anledning och är helt inställda på just mötet med sin bonde.

På onsdag vankas gruppdejt i Bonde söker fru och då märks det tydligt att den här sommaren är den hetaste nånsin. Ni kommer att få se så mycket attraktion och spänning och begynnande romantik – ja ni kommer baske mig till och med att få se en kyss.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: