Älgbonden Daniel Johansson satte många hjärtan i brand då han för tre år sedan sökte kärleken i Bonde söker fru. Det blev en het sommar på gården i Bjurholm där stor kärlek uppstod men också en hel del svartsjuka, bråk och dramatik. Daniel förälskade sig i Alexandra och de trotsade praktiska svårigheter med bland annat stora avstånd under en tid men till slut vad de tvungna att bryta upp. Det har hänt mycket sedan dess… Daniel har framför allt hittat kärleken på nytt! 

Linda: Daniel, du har har hittat kärleken igen! Så underbart! Hur är det med dig?

Daniel: Tack, tack. Jag mår bra.

Daniel är ute och kör traktor när jag ringer, fyller på med bark i skidbacken men tar sig en paus för att kunna prata med mig – om den nya kärleken. 

Linda: Så roligt att få höra att du är kär igen! Hur gick det till?

Daniel: Ja hon bor ju först och främst i samma by och sen har jobbat hos mig sen hon var 16, 17 år…  så man kan väl säga att vi känner varandra väl.

Linda: Men helt plötsligt blev det kärlek?

Daniel: Ja plötligt och plötsligt.. hon hade ju haft tankarna länge men jag såg henne inte på det viset. Hon var ju så ung. Men så sakteliga blev hon ju äldre och till sist förstod jag vad som höll på att hända.

Linda: Att ni höll på att bli kära?

Daniel: Det började väl med att jag fick upp ögonen och märkte att hon var kär i mig. Jag hade kanske förstått det innerst inne men inte accepterat det…

Linda: För att hon var så ung?

Daniel: Ja.

Linda: Så vad var det som avgjorde och fick dig att se det och våga…

Daniel: Att hon fyllt 18 år. Skratt. Nä men alltså jag är ju 21 år äldre än hon. Klart det satt i mitt huvud och gjorde det svårt. Men hon var rätt övertygande och tydlig. Har ju hela tiden varit hon som flörtat…

Linda: Vem tog initiativet till första kyssen? 🙂

Daniel: Det var hon.

Linda: Blev du förvånad ändå eller kände du det på dig?

Daniel: Då visste jag men var motstridig under ganska lång tid. 🙂

Linda: Jag tycker ändå att det är romantiskt. En fin historia ju. Två personer möts och det stämmer och då spelar det ingen roll. Åldern är som man brukar säga bara en siffra:) Men kunde du släppa tankarna på åldern då?

Daniel: Nä det är klart från början så var det väl lite speciellt. Då tänkte jag nä, för fan det gå inte så det är klart att det här med åldersskillnaden verkligen varit nåt jag tänkt på.

Linda: Blev det några liknande reaktioner från vänner och familj angående det här?

Daniel: Nej faktiskt inte, det var nog mest jag. Hon har ju varit hos oss så länge, och varit mycket barnvakt hos mig. Det var inget som blev nytt för nån.

Linda: Men… var det hon som var med och var barnvakt när du var med i Bonde söker fru?

Daniel: Ja

Linda: Oj…

Daniel: Ja…

Linda: Du dejtade tjejer i Bonde söker fru medan hon satt barnvakt… och hon var kär i dig…hjälp va jobbigt.

Daniel: Ja jag har fått höra så här i efterhand att det kändes lite konstigt…

Linda: Jösses. Men än en gång kan jag inte låta bli att tycka att det är lite romantiskt alltihop.

Daniel: Hahaha ja fråga Anna vad hon tycker… hon skulle nog kanske inte kalla mig romantisk.

Linda: Äh nu är vi där igen, du har alltid sagt att du inte är romantisk, och du skulle då inte hålla hand eller pussas i teve heller men se ändå hur det gått… 🙂 Du må tänka mycket och vara realist men när det väl uppstår känslor så kan du inte låta bli. Det tycker jag är romantiskt. Känslorna får ändå styra!

Daniel: Haha ja kanske men blommor och choklad det är inte jag…

Linda: Nu kom bild på er på sms – tack! Så fina ni är! Men så berätta nu, hur är hon då? Vem är hon?

Daniel: Hon är som både en riktig supersnygging men så tar hon på sig och går ut och kör traktor. Så hon är som riktigt perfekt. Hon förstår och kan. Uppväxt på bondgård själv.

Linda: Så kul det här Daniel. Väldigt glad för er skull. Hur länge har ni varit ett par?

Daniel: Det är väl ganska länge, 21/2 år ungefär…

Linda: Hur känns kärleken? kan du beskriva hur den.

Daniel: Jo men det är bra, och med att vi lärt känna varandra för så länge sedan så känns det väldigt tryggt. Inte så mycket upp och ner. Det känns lika mycket nu som då på nåt vis. Det är bra hela tiden.

convert

Linda: Sist men inte minst… när får bonden sin fru?

Daniel: Det har vi inte ens pratat om men jag har alltid tänkt att jag ska bli gift en vacker dag. Jag är väl inte sån som är en sån romantiker men jo om du frågar mig… rent spontat ja.

Linda: Kul! Och… blir det månne fler barn?

Daniel: ja du som det låter på henne har jag inget val… skratt.

För att gratulera, kommentera eller bara se mer gå in på min insta @linda_lindorff

Kram L

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: