Så här såg det ut en kväll när Benedicte kom ner från sitt rum. Jag tror inte ni kan förstå hur hemskt detta var. Håret var fullt av dessa små plastkardborrar, en slags leksak som man kan bygga figurer med men som Dicte då tyckte var så fina att hon vill ha dem i håret. Hon grät när hon berättade för hon hade sedan själv försökt få ut dem och insett att det inte gick.

Det tog oss 6 timmar att få ut för att inte behöva klippa av håret. Varje litet hårstrå var intrasslat och försökte man få loss ett fastnade ett annat. Så fruktansvärt. Jag trodde verkligen att vi skulle behöva klippa av henne håret.

Lilla b var så tapper, för gissa om det gjorde ont. Vissa av dessa djävulska kardborrar hade borrat in sig så djupt att det tog 20 min att få ut en enda. Och då fick vi ändå klippa eller slita loss det sista. Jag mamma och Jacob stod stundtals alla tre och kämpade med stackars lilla b’s hår. Vi höll på i fyra timmar på fredagkväll, sedan somnade hon i soffan medan jag höll på. Ytteligare två timmar på lördagsmorgon.

Sedan såg håret ut så här. Så söndertrasslat och förstört. Jag blev helt förtvivlad men bet ihop så klart för Dictes skull. Men ni ska veta hur jag förbannade den här fruktansvärda leksaken.

Som för övrigt heter Bunchems. Jag googlade på Bunchems in hair och fick fram oändligt många liknade fall – och där många slutat i att de klippt av håret. Nog för att jag kan ta på mig att jag borde ha mitt barn under uppsikt alltid men.. om det nu är så att dessa leksaker OFTA orsakat stora problem borde de väl ta bort dem från marknaden. Eller göra om dem så de åtminstone inte lika lätt fastnar på ett sätt där de inte går ta ut ur hår utan att klippa loss dom.

Fina gumman min. Glad när det var borta men efter detta återstod tvätten och en hel flaska balsam.

Hon tappat så sjukt mycket hår… tack och lov har hon en del att ta av men ändå… fy bövelen säger jag bara. Köp inte Bunchems – det är inte värt risken att nåt barn råkar göra det Dicte gjort.

Har ni frågor så ställ dom på instagram @linda_lindorff

Kram Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: