img_5945

Nu har jag äntligen börjat skriva på min bok och det är baske mig det läskigaste jag nånsin gjort.  Det är en spänningsroman och det är en bra historia jag har att berätta men det är så hiskeligt ofattbart läskigt att skriva på det här viset. Tro att man kan! Simma med vithaj och plocka upp ormar är ingenting jämfört med detta… 🙂 Jag har aldrig känt mig så osäker förut. Jantelagen säger mig att detta inte ska ske. Att jag för guds skull inte kan tro att jag kan göra detta eftersom jag faktiskt inte är en författare.  Jag har bra självkänsla och tror på mig själv i vanliga fall men detta känns fullkomligt omöjligt. Det känns förmätet att tro att jag skulle kunna göra det. Ändå har jag ju skrivit en hel del tidigare, krönikor, manus och resereportage… men detta är annorlunda. Det här är inte baserat på något jag upplevt eller känt. Det är en fiktiv historia som förvisso utspelas i Lappland men ändå… jag måste hitta mig själv i orden, få texten att kännas personlig och levande på mitt vis. Eller ja som en riktig författare skulle ha uttryckt det – hitta min egen språkdräkt. 🙂  Trots allt detta är jag nu alltså igång. Jag har skrivit de första sidorna och har bestämt mig för att fullfölja detta. Jag kastar mig ut i det okända nu och ser det som en ny sorts utmaning. För några år sedan handlade alla mina utmaningar om farliga djur, fart och andra dårskaper. Det här må upplevas lite mer stillsamt och ofarligt men känslomässigt är detta på riktigt läskigare än nåt annat. Jag har gruvat mig ett års tid. Många gånger bestämt mig att nu är det dags, men sedan när jag väl satt mig vid datorn ändå inte pallat. Inte kunnat förmå mig att skriva ett enda ord. Men jag bär på en histioria som jag bara måste få ur mig. Jag vill berätta den för er. Just därför tänker jag våga och om det sedan blir så att boken inte blir läst eller ens utgiven så har jag åtminstone försökt. Det är så jag tänker.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: