Det finns inget perfekt eller enkelt sätt att göra slut på. Visst kan man försöka lägga fram det på ett fint sätt och ge en anständig förklaring men faktum kvarstår – när kärleken inte längre är besvarad så gör det ont. Den som inte längre är kär kommer i de flesta fall att våndas och må dåligt över att behöva såra, och den som får veta att känslorna inte längre finns hos den man älskar kommer så klart att bli väldigt ledsen. Detta är oundvikligt. Visst händer det att man gemensamt kommer fram till att det man har inte funkar och man skiljs åt som vänner men det hör inte till vanligheterna. Sedan har man då den andra ytterligheten – dumpningen. Den är smärtsam. Att plötsligt och utan riktig förklaring stå där lämnad. Det är så klart bland det värsta man kan råka ut för i kärleksväg. Det gör ju så ont. Dels för att det kommer utan förvarning och man inte hinner stålsätta sig och förbereda sig känslomässigt. Dels för att man inte får några svar vilket innebär att man sedan ligger sömnlös i veckor analyserandes vad som gått snett, om man gjort nåt fel och hur kärleken kunde dö utan att man själv förstått det.

Det finns inga riktigt regler i kärlek, hur man ska älska, hur man ska visa sin kärlek eller hur man ska göra slut, och det är väl rimligt, för givetvis kan man inte bestämma över känslor. Däremot finns det en del oskrivna regler och lagar som i mycket handlar om respekt och moral.  Tex har de flesta svar på vad man får och inte när det gäller att göra slut. Några hyfsat vanliga oskrivna “man-får-inte-regler” är:

  • Man får inte göra slut på sms…
  • Man får inte be sin kompis göra slut åt en..
  • Om man ska göra slut så bör man säga det – inte bara försvinna och sedan inte höra av sig.
  • Man ska helst göra slut genom att våga säga som det är och inte börja bete sig illa för att den man är ihop med ska göra slut istället.
  • Man ska helst inte bli ihop med någon annan innan man gjort slut…

Självklarheter egentligen men det är ju inte alltid så lätt, har vi inte själva gjort det eller råkat ut för det nån gång så nog känner vi någon som varit med om det. Det är lätt att döma och nog har jag även dömt och känt ilska mot såna som sårat men om man inte har alla svaren på vad som hänt och varför så kan man vänta lite innan man själv säger sånt som kan såra.

Det spekuleras mycket i vad som kommer att hända på onsdag i Bonde söker fru och jag kommer inte att gå in på det nu. Man kan tro saker som sedan inte är, eller som man sedan får svar på eller rent av löser sig. Det är sånt man får se på onsdag. Tills dess vill jag bara avsluta med att säga att kärlek och förlåtelse alltid är en bättre lösning än ilska.

Med det önskar jag er en underbar måndag!

Kram Linda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: