img_3681-2

Hör nu på detta. Igår när jag var inne på Zara home för att köpa ett av deras stora doftljus så fick jag en varning av kassören – man måste släcka det innan det hade helt brunnit ut… Det kan nämligen explodera! Faktum är att jag själv varit med om det – men då trodde jag ändå att det var en engångsföreteelse, att just det ljuset var det fel på men icke. Tydligen händer detta så pass ofta att de som jobbar på Zara går ut och varnar folk som köper deras ljus.

Det som hände hos oss var fruktanstvärt obehagligt. Det var innan jul och jag var hemma med barnen när det plötsligt small högt! Vi hoppade alla till och undrade vad det var som hänt – sen skriker Lykke att ljuset exploderat! Så på bordet där ljuset stått låg nu stora glasskärvor, stearin rann ut och det brann. Hade vi varit på övervåningen så hade det varit riktigt farligt. Detta är ju fullkomligt vansinnigt. Ljus som exploderar säljs alltså fortfarande. Varför tas de inte ur produktion? Varför fortsätter man sälja brandfarliga ljus? Det här borde verkligen redas ut.

När jag nu stod där i kön igår och hörde killen i kassan varna för ljuset så berättade jag att jag upplevt detta men att jag trodde det var en engångsföreteelse och vet ni vad han säger då, jo att han också varit med om det. Det här är ju faktiskt inte klokt. Kvinnan bakom mig i kön som lyssnade sa rakt ut – varför säljer ni såna ljus? och han kunde ju inte riktigt svara på det. Det är inte hans beslut. Så istället varnar han alla som köper ljusen. “Ljusen får inte brinna ut helt undan måste släckas när det är ungefär en centimeter kvar… ”

Så här ser det ut. Den här typen av ljus brinner ju hela kvällar hemma hos folk, det är inte så att man går fram lite nu och då och tittar efter hur långt det är kvar. Så även med en sån varning är dessa ljus för farliga för att säljas. Det är min personliga åsikt och då har jag själv upplevt det. Jag tog en bild när det hände, ska se om jag kan söka åt den. Jag älskar Zara och handlar ofta både kläder och på Zara Home men detta är långt ifrån okej.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: