img_5457-1Lykke är en av de 12 barn som i år blivit uttagen till Sveriges yngsta mästerkock. Många har frågat mig hur det känns att se min dotter i teve och om jag är nervös när jag ser henne. Innan jag såg första avsnittet så var jag bara stolt över att hon tagit sig så långt med sin matlagning. Nervös var jag inte heller. Lykke är väldigt passionerad och duktig i köket, trygg i sig själv och hyfsat obrydd när det gäller kameror och sånt då hon så ofta varit med mig på inspelningar och utöver det blivit filmad själv så ofta – av mig 🙂 Så jag trodde att jag hade allt under kontroll när det hela drog igång men icke. Jag blir så orimligt rörd  att jag måste skratta åt mig själv.

Såg precis det här klippet från morgondagens program och då kom tårarna. Det är ju rätt roligt klipp där hon ser helt galen ut men ändå…  Jag är så himla stolt över henne! Stolt över hennes ödmjukhet, talang och fina sätt. Stolt över att se hur glad och stolt hon själv är över sin insats i köket. Det är nog inget ovanligt att en mamma, eller pappa, blir stolt över sitt barn men att jag skulle känna så här mycket av att se henne i en mattävling på teve hade jag ändå inte räknat med.

Imorgon onsdag lagar Lykke indiskt, fyra små rätter bestående av linsgrytan dhal, spenatgrytan palak paneer, kryddigt ris vid namn pulao och raita.  En väldigt svår och tidskrävande rätt, och hon ska hinna laga den på en timme. Hon vill så gärna lyckas då detta är nåt hon verkligen tycker om och vill att juryn ska provsmaka – och helst av allt också älska 🙂

Vi får se hur det går och givetvis hoppas jag att hon lyckas men… oavsett om hon gör det eller ej kommer jag sitta där med tårarna rinnandes och bara känna ren och skär mammastolthet. Hon kämpar, gör sitt bästa och gör det med ödmjukhet – det är det viktigaste.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: