Det kan kännas märkligt att redan nu tänka på snö, skidåkning och sportlov men jag har lärt mig att för att lyckas med en bra resa till ett bra pris så ska man vara ute i god tid. Så många gånger har vi börjat för sent och då blir allt både sämre och dyrare. Vi semestrar väldigt mycket i Sverige, älskar vårt vackra land, och somrar och jular föredrar vi att vara hemma (skidåkning i Borgafjäll på jullovet är tradition tex ) men just sportlovet tycker vi är härligt att ta i Europa då vädret oftast är bättre och det kan vara kul att se något annat. Och här kommer ett tips på en plats vi besökte i våras – Obertauern i Österrike! Se bara bilderna här nedan.

Frukost på hotel Perner – fint familjehotell mitt i byn med underbar frukostbuffé och utsikt!

Vi skulle varit här på sportlovet med då jag blev sjuk och opererad fick vi skjuta upp resan några veckor, vi var här sen vår så i byn ligger det inte snö på marken men i backen fortfarande väldigt mycket snö. Detta är känt som ett väldigt snösäkert ställe och de har en väldigt lång skidsäsong som börjar redan i oktober!

Glada barn – älskar att åka skidor! Önskar att vi hade fler skiddagar per år men man får istället njuta av de man får ordentligt.

Kolla utsikten, nog är det vackert! Så roligt också nu när Dicte kan hänga med överallt.

Det som också var skönt på det här stället var att systemet kändes enkelt att lära sig. Stort men tydligt och lätt att ta sig runt. Barnen lärde sig hitta utan problem och det är alltid en bra känsla som förälder att veta. Tryggt att de hittar och man kan släppa iväg dem på egna åk.

Lunch i backen på solig uteserveringen. Och ja, det är äppeljuice…:)

Och så klart schnitzel 🙂

Nog ser det skönt ut.  Det här är blev ett favoritställe – Treff 2000.

Skidsemester – svårslaget. Älskar verkligen det. Som familj är det lätt att ha kul tillsammans och man rör på sig dagarna i ända. Underbart. Blir alltid lite extra kär 🙂

För er som gillar svarta backar, precis som mina barn… jodå det finns.

Den här typen av alpluncher på restaurang Sonnhof står man sig länge på… 🙂

Pool och relax på hotellet innan middagen. Sedan blir det ju tidiga kväll för man är galet trött och vill upp tidigt igen.

Bästa måltiden enligt mig – frukostarna.

Vi testade även något mer än skidor – nämligen kälke i Gnadenalm som drogs upp av skoter och man sedan fick köra i en lång backe ner. Väldigt roligt faktiskt.

Kvällsskidåkning i Edelweiss slopes – kommer vi nog aldrig glömma… vilken snöstorm! Vi åkte ett åk sedan stängde liften. Synd så klart med dåligt väder men det bästa var ju att dagen efter hade vi bästa tänkbara nysnöskidåkning.

Just nu är det långt kvar till sportlovet men jag kommer snart att boka nästa års resa för just skidåkningen är något jag gärna vill hinna med både i Sverige och i Europa.

IMG_7353

I sverige är mitt favoritställe Borgafjäll då det ligger nära Vilhelmina och har fina backar. Så klart även Klimpfjäll, Kittelfjäll och Tärnaby och Hemavan. Jag vet att Åre är poppis men där har jag aldrig åkt, får bli nästa år :), och så även små ställen som Romme och Järvsö. Just nu befinner jag ju mig i Järvsö och bor på Bergshotellet. Älskar Järvsö och hit kommer jag garanterat att åka i vinter med familjen på en skidhelg.

Nu ska jag ta en runda i skogen innan inspelning men jag hoppas detta kan inspirera. Ha en underbar dag!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: