Det här med matematik är något som jag alltid gillat – det är roligt att lösa problem och jag gillar siffror. Jag har en mamma som jobbat hela sitt liv som mellanstadielärare och hon älskar verkligen matte och givetvis har hennes kunskapsglädje smittat av sig på mig. Det här inspirerande att med människor som tycker om att lära ut och gör det på ett roligt sätt. Jag minns att vi höll på med kluriga tal och problemlösning även på helger och ledig tid som påsk – och sportlov, och då inte för att vi hade läxa eller behövde träna utan för att jag tyckte det var så kul och min mamma uppmuntrade det så klart. Med tanke på att jag också har en man som älskar matte så är det kanske inte så konstigt att våra barn nu också gör det.:) Om man har något man tycker om är det lätt att föra över på barnen och när man gör något tillsammans så blir det också extra kul. Bäst av allt, när man tycker att det är kul så blir man ofta bra på det. Ju mer man lär sig och lättare man förstår uppgiften desto roligare blir det.

Vad jag också har märkt, och något som min mamma kan intyga efter 25 år som lärare, är att just matte är något som kan ge bra självförtroende. På något vis så verkar det vara så att om man fattar matten, och än hellre till och med är bra på det, så växer det generella kunskapssjälvförtroendet i skolan. Dessutom visar det sig att om man ser till att inte halka efter så är det i den här åldern lätt att lära sig att bli bra på matte. Det är så viktigt att inte hamna efter. För dom barn då som tycker att det är tråkigt eller som inte förstår så finns det ju så många bra sajter och appar som kan hjälpa till att inspirera. Vi har testat många olika mattespel på nätet, och till exempel när det gäller multiplikationstabellen så är det ett väldigt bra sätt att lära sig på. Det går fort med siffrorna, på fyrverkerier stjärnor som plingar till när man betat av olika modellerna. Mina barn tycker det är kul och de kan multiplikationstabellerna som ett rinnande vatten. Bara en sån sak, att vara säker på multiplikationstabellerna, så skönt att vara och det kan alla bli!

Nu har vi testat en ny matteapp som är väldigt lätt att använda med mobilen, vilket så klart är väldigt bra när man som Lykke och Wilhelmina, och barn i deras ålder, ofta har stunder över innan och efter träning, i väntan på bussen etc. och flickorna gillar den omedelbart.

Appen heter Albert och den är lätt att hantera och förstå (finns att ladda ner på appstore). Den har gott om olika nivåer vilket gör att den passar alla, vare sig du är duktig och älskar matte eller du känner att du behöver lära dig mer, träna eller komma ikapp.

Den är lätt att anpassa efter sin nivå och bra på att ge utmaningar. Finns även för förskoleåldern, Benedicte gillade den skarpt. Testa den här appen med era barn och få dem att börja tycka om matte. Mina barn tycker att matte är kul och coolt. Det älskar jag. Det vill jag att de ska sprida vidare. Därför gör vi det här samarbetet med Albert. Barnen är stolta ambassadörer och jag hoppas att ni blir inspirerade att testa.

I samarbete med Albert.se

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: