Det här är så otroligt lågt gjort – att klanka ner på andra för att vinna egna kunder. Jag blev verkligen helt paff när jag såg det. Istället för att fokusera på sin egen produkt så kastar man skit på konkurrenten. Med den perfekta och oklanderliga ursäkten att rädda miljön. Bedrövligt. Spola mjölken står det, skrivet på samma vis och med samma logga som det gjordes med spriten förut med “spola kröken” . Jag tycker det är så fräckt och framför allt elakt mot alla våra tappra mjölkbönder. Vi har fantastiska bönder som gör ett otroligt bra jobb med sina mjölkkor. De jobbar mer eller mindre dygnet runt och har ofta ändå svårt att få det att gå ihop ekonomiskt. Nu kommer så en jättekampanj där folk uppmanas att bojkotta deras produkt. Det är så fel. Våra mjölkbönder borde få vara stolta över sitt jobb och känna stolthet över att producera färsk mjölk. Jag träffade en av våra mjölkbönder häromdagen, Pelle, och han var uppriktigt ledsen för det här. När vi senast spelade in Bönderna berättar allt, så åkte han och de andra bönderna med tåg till Stockholm och överallt – både på tåget och på Centralstationen – satt de här affischerna uppklistrade.

– Det var som ett slag i bröstet när man såg det, för de man gör är ju faktiskt att man håller öppna landskap och att djuren ingår ju i ett kretslopp, djuren gör väldigt mycket nytta på denna jord, sa Pelle och jag förstår honom. Reklamen får dem att känna sig som miljöbovar, det är banne mig inte klokt. Människor som jobbar med att bruka jorden och som så innerligt bryr sig om vårt svenska landskap, djur och natur, de blir utmålade som miljöbovar. Nä säger jag bara, det måste finnas gränser på vad man får göra för typ av reklam. Så dåligt. Visst ska vi tänka på miljön och värna om naturen i både Sverige och utlandet men att hacka ner på svensk mjölk och svenska mjölkbönder det är fel väg att gå. Jag tycker det här är fruktansvärt. Det är bra att det finns alternativ till mjölk för dem som inte vill eller framför allt kan dricka den men svensk färsk mjölk är fantastisk. Nyttig och väldigt god. Jag är stolt över våra mjölkbönder och jag älskar mjölk.

One thought on “Bedrövligt…

  1. Kicki says:

    Ett annat ord för havremjölk = Sädesvätska! Jäkligt roligt 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: