I helgen spelade vi in det sista av Bonde söker fru med en återblick hos Jimmy på lördagen och så fyra episoder av Bönderna berättar allt på söndag. Det här innebär att allt nu är klart – hela säsongen inspelad. När vi skiljdes åt i studion så var det så klart lite känslosamt. Älskar verkligen årets bönder och det har varit en ynnest att få lära känna dom och vara med på deras kärleksresa. Så vi kramades ordentligt och sa hej då – med en känsla av att vi inte kommer ses på länge – men ja av två av bönderna har jag redan hunnit få sms så kontakt kommer vi säkerligen ha ändå. 🙂

Samtidigt som detta farväl tas så börjar castingen på nya bönder. Produktionsbolaget har fått en ny beställning av TV4 och maskineriet är redan i full gång med att söka nya bönder. Vi får alltid in mängder av ansökningar men det är ju bara 8 som får chansen. Hur valet går till finns det ingen mall för men det som verkligen går före allt är en stor och innerlig kärlekslängtan. Det vi vill känna är att det är på riktigt, att personen som är med inte är på jakt efter ett kärleksäventyr utan sitt livs kärlek.

Bonde söker fru är ett av våra allra största tv-program med tittarsiffror så klår det flesta andra – det här innebär förstås att det är ett attraktivt program att vara med i ifall man drömmer om att bli kändis. Våra bönder får efter en säsong rena rama rockstjärnestatusen med allt från omslag på kvällstidningarnas helgbilagor till löpsedlar och heta rubriker i skvallerpressen. För de flesta av våra bönder är detta något de alls inte drömt om – de är med i BSF för att hitta kärlek och att de på kuppen blir rikskändisar kommer lite som chock. De har varit med inte varit med i Bonde söker fru för att få vara med på teve – utan trots att det är på teve – för att, som Jimmy, sa igår “ifall man hittar kärlek så är det ändå det är värt det” 🙂

Jag tror också att detta är en del i att Bonde söker fru är en sån succé – man känner att det är äkta och okonstlat och det finns en stor igenkänning. Man känner att de som är med – är det för kärlekens skull.

Av samma anledning så blir det heller aldrig tråkigt för mig. Jag får lära känna nya fantastiska människor varje år med olika erfarenheter och personligheter. Jag känner mig hedrad varje gång jag träffar någon ny som vågar öppna upp och berätta om sin ensamhet, längtan och innersta drömmar. Det modet går jag igång på och jag känner mig lika engagerad varje gång inför att få hjälpa till och förhoppningsvis hitta den rätta. Varje år händer det. Varje år får vi se stor kärlek i Bonde söker fru och det är den största gåvan. Så sjukt häftigt med kärlek ju!

Nu är vi som sagt igång med en ny säsong och nya bönder ska få ta plats. Jag vill bara passa på att uppmana er som är bönder, eller känner en bonde, att ta chansen. Igår träffade jag årets bönder och ja – de är väldigt glada och tacksamma över det de varit med om. Kärlek har det blivit och våra bönder är lyckliga. Så tveka inte – är du bonde och singel skriv till mig. Skicka brevet till bonde@tv4.se så kanske vi ses redan om ett par månader 🙂

Kram och lycka till!

Linda

One thought on “Nu söker vi nya bönder!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: